Documentar Tom Waits, în avanpremiera Festivalului DokStation

25 Iul 2018 | scris de Alex Revenco
Documentar Tom Waits, în avanpremiera Festivalului DokStation Galerie foto (2)

Joi, 26 iulie, începând cu ora 19.30, la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii 160), va avea loc avanpremiera celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival.

În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul documentar „Tom Waits: Tales from a Cracked Jukebox” (2017), regia James Maycock. Tom Waits este unul din cei mai originali muzicieni din ultimii 50 de ani. Cunoscut pentru vocea sa gravă și pentru melanjul eclectic de stiluri muzicale, artistul este una din cele mai enigmatice și influente figuri ale muzicii moderne.

De-a lungul longevivei sale cariere, artistul s-a reinventat și a evoluat constant, de la imaginea poetului chefliu, caracteristică primelor sale albume, până la regele compozițiilor abstracte de pe „Swordfishtrombones” (1983). Piesele sale sunt o cronică a societății americane, prin intermediul unor personaje marginale – visători, pierde-vară, boschetari și bandiți – iar muzica sa este puternic influențată de blues, jazz, Weimar cabaret și film noir.

Cu ajutorul interviurilor, imaginilor și înregistărilor de arhivă, documentarul „Tom Waits: Tales from a Cracked Jukebox” oferă o incursiune fascinantă în lumea suprarealistă, sub clar de lună, a muzicii lui Tom Waits, prezentând portretul unui muzician inovator și povestea creațiilor sale unice – un altfel de rapsodie americană. Din distribuție mai fac parte: Ralph Carney, Marianne Faithfull, Guy Garvey, Terry Gilliam, Ed Harcourt.

Intrarea este liberă.

A treia ediție DokStationMusic Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce în fața publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiecții, concerte, evenimente și ateliere pentru copii și tineri, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

Evenimentele din cadrul DokStation 2018 vor fi găzduitede Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Parcul Drumul Taberei, Control Club, Spațiul M60, DESCHIS Gastrobar și Apollo 111. Programul festivalului va fi disponibil în curând, la http://dokstation.ro/program/

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Film

Ultima oră