Documentar dedicat lui Norman Manea la Zilele Filmului German

18 Oct 2015
Documentar dedicat lui Norman Manea la Zilele Filmului German
Luni, 19 octombrie, de la ora 18.00, la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) din Bucuresti, in cadrul celei de-a X-a editii a Zilelor Filmului German, va avea loc premiera filmului documentar Le beau danger, regizat de René Frölke, si dedicat prozatorului si eseistului roman Norman Manea , cu ocazia implinirii virstei de 75 de ani.

Proiectat in 2014 la Berlinala, Le beau danger poate fi considerat o intilnire inedita cu marele scriitor roman, prin intermediul creatiei unuia dintre documentaristii cei mai cunoscuti apartinind noii generatii de cineasti germani.

Norman Manea, nascut in 1936, in Bucovina, a fost deportat, impreuna cu familia sa, intr-un lagar de concentrare. A supravietuit captivitatii, a inceput sa scrie si a emigrat, in 1986, din Romania in Occident. Astazi, scrie si preda la New York. Aceste detalii biografice nu apar insa decit tirziu in film, prioritara fiind activitatea sa literara. In imagini predomina panouri cu fragmente ample din operele lui Norman Manea, ritmul fiind caracterizat de intensele referinte autobiografice. Observatiile scriitorului ca persoana publica sunt adaugate in contextul aparitiilor la tirguri de carte si seminarii, precum si filmari recente, in locuri importante din viata lui, cum ar fi un cimitir evreiesc din Ucraina.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră