A furat bani din conturile pasagerilor zborului MH370, dispărut fără urmă. Vezi ce pedeapsă a căpătat femeia

22 Mai 2015
A furat bani din conturile pasagerilor zborului MH370, dispărut fără urmă. Vezi ce pedeapsă a căpătat femeia
Nur Shila Kanan, funcționar bancar la HSBC în Malaezia, a sustras bani din conturi ale unor persoane aflate la bordul ”zborului blestemat”, MH370 al Malaysia Airlines, dispărut fără urmă de mai bine de un an. Acum a fost pedepsită pentru gestul său, primind șase ani de închisoare, relatează straistimes.com.

În sala de judecată, judecătorul i-a spus femeii că ar trebui să fie mulțumită cu pedepsa primită, căci pentru un astfel de gest ar fi fost normal să primească o pedeapsă mai contondentă: 34 de lovituri de baston. ”Avantajul” de a fi femeie a scutit-o pe aceasta de varianta pedepsei corporale.

Nur Shila Kanan a sustras echivalentul a 28.795 de dolari din conturile pasagerilor dați dispăruți de la 8 martie 2014.

"Sper că te vei căi și vei lua condamnarea la închisoare drept o lecție. Este foarte grav ca un ofițer bancar sș transfere și să retragă banii clienților săi. Ai profitat de încrederea lor", a spus judecătorul.

Nur Shila a recunoscut cele 12 acuzații de transfer ilegal de fonduri, fraudarea cardurilor de debit și folosirea sistemului de Internet banking, pentru a obține cele aproximativ 29.000 de dolari din conturile bancare.

Judecătorul a declarat că și-ar dori ca această condamnare să fie o lecție pentru populația Malaeziei, care să îi împiedice pe alții să comită acte similare.

Banii care au fost sustrași proveneau din conturile a doi cetățeni chinezi, Ju Kun și Tian Jun Wei, cât și a doi malaezieni, Hue Pui Peng și însoțitorul de bord Tan Size Hiang.

Infracțiunea a fost comisă la banca HSBC din Lebuh Ampang, locul de muncă al lui Nur Shila în perioada 14 mai- 8 iulie 2014. Avionul a fost dat dispărut la data de 8 martie.

În apărarea ei, Nur Shila, care nu a fost reprezentată de un avocat al apărării, s-a folosit de argumentul că la momentul respectiv nu avea un loc de muncă stabil și avea doi copii de vârstă școlară și un altul nou-născut.

În tentativa sa de a influența impunerea unei sentințe dure, procurorul de caz a declarat că fapta a cauzat multă suferință familiilor victimelor, și așa greu încercate, discreditând, totodată, instituția bancară locală și creând neîncredere în sistemul bancar.

Și soțul femeii a fost condamnat la 4 ani de închisoare, dar și lovituri de bastoane, după ce a pledat vinovat pentru folosirea cardurilor de debit pentru retragerea banilor din contul victimelor.


 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră