Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

21 Apr 2024
Viktor Orban: Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Există o atmosferă de război la Bruxelles. Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar, fără vocea guvernului ungar, nu există libertate în Europa - a spus premierul Viktor Orbán la radio Kossuth Bună dimineața, Ungaria! într-un interviu, scrie Origo.hu

Lumea a devenit un loc periculos, toată lumea se teme că războiul purtat de israelieni împotriva organizației teroriste s-ar putea transforma într-un conflict între țări – a spus premierul Viktor Orbán la Kossuth Rádió în emisiunea Bună dimineața, Ungaria!. Între timp, există războiul ruso-ucrainean și tulburări în Balcani, a adăugat el. Potrivit premierului, totul trebuie făcut în Orientul Mijlociu pentru ca conflictul să nu se transforme într-un război, pentru că nu va mai fi o problemă a popoarelor care trăiesc acolo, ci și a noastră, pentru că va duce la refugiați, distrugerea războiului, noi cheltuieli economice și costuri pentru Europa. 

Noi trebuie să rămânem în afara acestui capitol

În timp ce vorbim despre războiul ruso-ucrainean, liderii de la Bruxelles vorbesc despre el ca despre propriul război. Am ajuns acum în punctul în care s-a considerat serios că Europa ar trebui să trimită soldați în Ucraina, ceea ce a deschis un nou capitol în război, potrivit lui Viktor Orbán

marea întrebare acum este dacă Ungaria poate supraviețui celui de-al doilea capitol al războiului. 

„Nu este vorba despre cine vrem să rămânem și, atâta timp cât un guvern național este în fruntea Ungariei, nu vom interveni de nicio parte a războiului ruso-ucrainean”, a declarat premierul.

Cum putem evita asta? a întrebat prezentatorul, adăugând că voci pro-război vin și din NATO și UE. Viktor Orbán a spus că, în ceea ce privește NATO, este un sistem de apărare. Ungaria a aderat pentru că, după cum a spus el, dacă o țară membră NATO este atacată, statele membre vor veni în apărarea ei, dar nu se pune problema să atacăm o țară împreună. Premierul a declarat că Uniunea nu este o organizație militară, dar statele membre au capacități militare.

Viktor Orbán a subliniat că lucrează mereu pentru a evita situația în care banii care aparțin Ungariei ajung în Ucraina și nu în țara.

diplomația ar trebui să-și reia rolul și să ofere Ucrainei cât mai puțini bani, a spus premierul

Libertatea de exprimare este în stare proastă

Libertatea de exprimare este în stare proastă în Europa de Vest, a spus prim-ministru ungar. „Au apărut societăți liberale în care factorii care modelează opinia publică, precum mass-media, universitățile și politicienii, au devenit uniformi”, a subliniat el. Viktor Orbán a reamintit că, de exemplu, în presa germană, indiferent de latura politică, nu există nicio diferență în probleme precum migrația ilegală. În legătură cu interzicerea evenimentului conservator NatCon de la Bruxelles, el a subliniat că acesta este doar un exemplu de restrângere a libertății de exprimare. „Dar oamenii sunt dezavantajați și la locul de muncă” dacă își formează o opinie diferită de mainstream.

După cum a spus el, există exemple pe baza cărora oamenii din Europa de Vest pot plăti pentru exprimarea liberă a opiniei politice chiar și prin pierderea locului de muncă. În legătură cu interzicerea conferinței conservatoare de la Bruxelles, el a vorbit și despre faptul că autoritățile au amenințat hotelul care a asigurat locația, precum și compania care s-a ocupat de oaspeți. Viktor Orbán a reamintit:

aici, în sfera publică, este loc atât pentru opinii conservatoare, cât și pentru liberale, iar pe social media pot apărea toate formele de opinie. Și aici, nimeni nu suferă un dezavantaj din cauza opiniei sale declarate public. 

„Astăzi, fără Ungaria, fără poporul maghiar și fără guvernul ungar, nu există libertate în Europa”, a subliniat el.

György Soros și-a descris deja planurile de migrație în 2015

Viktor Orbán a reamintit că György Soros a descris planul său în șase puncte privind criza migrației din septembrie 2015 și afirmă că un milion de persoane ar trebui admise în fiecare an și că ar trebui create zone de siguranță. Este descris clar care este planul pentru migrație. Privind în spatele legislației, planul Soros este în curs de implementare. Potrivit liderilor UE, migrația trebuie gestionată, a adăugat el. 

Ungurii decid cu cine vor să locuiască pe teritoriul țării lor. 

Dacă ceva este fundamental greșit, modificarea lui nu va ajuta - a spus Viktor Orbán. Esența migrației este dacă migranților li se permite sau nu să intre pe teritoriul unei anumite țări, a adăugat el. Cei care au fost admiși o dată nu mai pot fi deportați – a spus premierul. Viktor Orbán a spus că întrebarea cheie este unde ar trebui să aștepte migrantul ca cererea sa să fie evaluată. 

Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane

Unul dintre rezultatele războiului este depozitarea cerealelor din Ucraina, a spus Viktor Orbán. Guvernele pro-război nu pot spune nu depozitării de cereale din Ucraina. Problema maghiară este că nu ne putem vinde surplusul de recolte din cauza dumpingului de cereale, a adăugat el. 

Dacă ne pierdem piețele europene, vor scădea prețurile și va pune fermierii în pericol.  

Astăzi, UE reprezintă oligarhii ucraineni și marile companii americane împotriva fermierilor europeni, a adăugat el. 

Politica nu este un gen complicat: liderii fie își țin promisiunile, fie nu.

Tranziția verde a eșuat, întărirea clasei de mijloc a eșuat, economia nu a devenit mai competitivă. Liderii de la Bruxelles nu merită o altă șansă.

În campania electorală trebuie să te ridici și să lupți – a spus premierul. 

Nu trebuie să fii deștept acum. 

Există de fapt două căi înaintea noastră: război sau pace. Stânga este pro-război pentru că își iau banii de la Bruxelles. Război sau pace, aceasta este întrebarea principală – a conchis premierul. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră