Vești ALARMANTE: Ebola se extinde!

21 Mai 2015
Vești ALARMANTE: Ebola se extinde!
Guineea și Sierra Leone au cunoscut săptămâna trecută o creștere puternică a numărului cazurilor de Ebola, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Săptămâna trecută a avut loc ”cea mai mare creștere de șapte zile a cazurilor confirmate de Ebola”, se precizează într-un comunicat al organizației internaționale. Numai în Guineea și Sierra Leone au fost raportate 35 de noi cazuri, relatează AFP.

Potrivit celui mai nou bilanț, Ebola a infectat în total 26.933 de persoane și a făcut 11.120 de morți, în principal în Guineea și Sierra Leone, dar și în Liberia. Epidemia de Ebola din Guineea a început în decembrie 2013, iar săptămâna trecută au fost cele mai multe noi cazuri raportate pe o perioadă de șapte zile.

Pentru prima dată în ultimele cinci săptămâni, un cadru medical a fost declarat pozitiv la febra hemoragică. Medicul lucra la un centru de tratament pentru Ebola din apropiere de Freetown, capitala Liberiei.

De la declanșarea epidemiei, 869 de cadre medicale au fost lovite de virus, iar 507 dintre aceștia au murit, conform datelor publicate de OMS.

Alte stiri din Externe

Ultima oră