Comisia Europeană s-a oferit să ajute Ungaria

30 Iun 2015
Comisia Europeană s-a oferit să ajute Ungaria
Comisia Europeană s-a oferit marți să ajute Guvernul ungar pentru a înființa centre temporare în scopul de a procesa rapid cererile de azil și de a-i returna pe imigranții clandestini, în condițiile în care Ungaria se confruntă cu un aflux de imigrați la fel ca Italia și Grecia, relatează The New York Times.

Comisarul european pentru migrație și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, aflat marți la Budapesta, și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru planul Guvernului ungar de a ridica un gard de-a lungul frontierei Ungariei cu Serbia, pentru a opri valul de străini care trec granița pentru a intra pe teritoriul ungar.

”Europa va susține întotdeauna statele membre aflate în prima linie și Ungaria este un stat din prima linie'”, a declarat Avramopoulos într-o conferință de presă cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto. ”Ungaria este sub presiune (în ce privește imigrația). Vorbeam până acum despre Italia și Grecia. Acum adăugăm și Ungaria”, a mai spus comisarul european.

Ungaria face parte din spațiul Schengen și a devenit astfel o destinație atractivă pentru zeci de mii de imigranți care intră în Europa, via Balcani, provenind din Orientul Mijlociu și Africa. Majoritatea dintre ei se îndreaptă apoi către țări mai bogate în Europa de Vest.

Până în prezent, peste 67.000 de imigranți ilegali au intrat în Ungaria, majoritatea dintre ei traversând frontiera sârbo-ungară. Marți dimineața, 567 de străini au pătruns în Ungaria, a precizat Szijjarto.

Avramopoulos a promis un ajutor de aproape 8 milioane de euro și diferite alte măsuri pentru Ungaria. Comisia a avansat posibilitatea înființării unor centre temporare formate din corturi pentru a ajuta la procesarea rapidă a cererilor de azil și returnarea imigranților ilegali. Măsura va include experți din cadrul Biroului European de Sprijin pentru Azil și de la alte agenții. (I.D)


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră