Un parlamentar german a adus cu mașina sa un refugiat din Italia în Germania

11 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Un parlamentar german a adus cu mașina sa un refugiat din Italia în Germania

Cea mai citită publicație din Germania, Bild am Sonntag, a anunțat că parlamentarul german Diether Dehm a adus un refugiat ilegal în Germania.

Membrul partidului Die Linke a ascuns refugiatul în mașina sa la finalul lunii august. “Refugiatul din nordul Africii a petrecut câteva zile în casa de vacanță a politicianului din Lago Maggiore. Apoi, deputatul l-a adus cu mașina sa în Germania, traversând toată Elveția”, scrie sursa citată.

O prietenă a copiilor lui Dehm, care este angajată într-un centru de ajutorare a refugiaților, i-a solicitat ajutorul, susținând că tânărul refugiat este blocat în Italia.

“Da, am ajutat un tânăr pe jumătate orfan din Africa să treacă granița din Italia și să ajungă la tatăl său în Germania. Poliția de frontieră nu l-a înregistrat. Conștiința mea este împăcată”, a declarat Dehm.

După câteva ore, el a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu o persoană de culoare ascunsă în portbagajul mașinii sale.

Focus scrie că Dehm nu este la prima abatare. El a scandalizat opinia publică și la inceputul anului, când s-a aflat că l-a angajat în biroul său din Parlamentul german pe fostul terorist RAF Christian Klar.

“Klar este un om de calitate care nu are nici un fel de porniri radicale. Mai mult, el și-a ispășit deja întreaga pedeapsă”, s-a apărat atunci Dehm.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră