Ucigașul din Munchen s-a împușcat în fața polițiștilor. Cum și-a atras victimele în capcană, cu ajutorul Facebook

23 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Ucigașul din Munchen s-a împușcat în fața polițiștilor. Cum și-a atras victimele în capcană, cu ajutorul Facebook
Tânărul germano-iranian care a ucis nouă persoane vineri seară, la Munchen, s-ar fi sinucis chiar în fața polițiștilor, scrie focus.de.
Potrivit publicației germane, ucigașul și-a tras un glonț în cap în momentul în care a fost abordat de agenți de poliție. El a fost reperat de o patrulă, iar în acel moment a îndreptat arma spre cap și a tras.
El se afla la o distanță oarecare de centrul comercial unde comisese atacul. Acolo, în fața centrului, agenți în civil trăseseră în direcția sa, dar l-au ratat.
Până acum, poliția anunțase doar că atacatorul s-a sinucis și că trupul său neînsuflețit a fost localizat la circa un kilometru de locul atacului, pe o stradă adiacentă, scrie agerpres.ro, citând presa internațională.
Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a anunâat sâmbătă că atacatorul din Munchen și-a atras victimele după ce a piratat un cont de Facebook și le-a invitat la un fast-food, pentru a profita de niște reduceri.
Acest cont invita victimele să vină și să profite ”de oferte speciale sau de reduceri” la un lanț de tip fast food din centrul comercial unde a avut loc atacul. ”Unele elemente ne fac să credem (că persoana care a piratat contul) este chiar ucigașul”, a adăugat ministrul, în condițiile în care invitația de a se întâlni la restaurantul fast food a fost fixată pentru vineri, ora locală 16:00.
De Maiziere a apreciat că asasinul, un germano-iranian în vârstă de 18 ani, a fost cel mai probabil victimă a hărțuirii de către alți ”tineri de vârsta sa”.
Potrivit presei locale, atacatorul, David Ali Sonboly, postase următorul mesaj pe Facebook: ”Vă ofer tot ceea ce doriți, dar nu prea scump”. Sonboly a ucis vineri seară nouă persoane și a rănit șase, după care a fugit și s-a sinucis nu departe de centrul comercial unde a comis atacul.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră