CARNAJ. Cel puţin 30 de morţi şi 100 de răniţi într-un atentat la o nuntă, în Turcia (VIDEO)

21 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
CARNAJ. Cel puţin 30 de morţi şi 100 de răniţi într-un atentat la o nuntă, în Turcia (VIDEO)


Teribilul atentat a fost comis de un terorist kamikaze, autorităţile invocând deja pista unui act de terorism al grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) sau al gherilei kurde a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
Nunta se desfăşura afară, într-un cartier din Gaziantep, oraş cu numeroasă populaţie kurdă. De altfel, la nuntă participau mulţi kurzi, printre care multe femei şi mulţi copii.
Mai multe persoane au venit la locul atentatului fluturând drapele ale Turciei şi scandând „Ţara nu poate fi divizată”, dar altele au încercat să le smulgă drapelele, iar poliţia a fost nevoită să tragă în aer pentru a dispersa manifestanţii.
Ca la orice atentat de amploare, autorităţile turce au interzis difuzarea în direct de către televiziuni şi pe reţelele de socializare a unor imagini de la faţa locului.

CqVNSPoWcAA34gt
Sud-estul şi estul Turciei au fost zguduite la mijlocul săptămânii trecute de trei atentate care s-au soldat cu moartea a 14 persoane, atacuri care au fost atribuite de Ankara Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
Pare că gherila kurdă, după o relativă acalmie ca urmare a tentativei de lovitură de stat din 15 iulie din Turcia, să fi reluat campania intensă de atentat la adresa unor ţinte ale forţelor de securitate.
Oraşul Gaziantep a devenit un punct de tranzit pentru numeroşi refugiaţi sirieni care fug din calea războiului care durează de 5 ani şi jumătate în ţara lor. Dar, în afara refugiaţilor şi a militanţilor, şi un număr semnificativ de jihadişti.
Explozia de la Gaziantep are loc în momentul în care premierul Binali Yildirim a anunţat în cursul dimineţii că Turcia doreşte să joace un rol mai activ în soluţionarea crizei din Siria, pentru a opri baia de sânge din acestă ţară.

 

CITIŢI ŞI

NATO, neputincioasă în privinţa situaţiei din Turcia

Alte stiri din Externe

Ultima oră