Trump șochează din nou: Orientul Mijlociu ar fi o zonă stabilă, dacă Gaddafi și Saddam ar fi încă la putere

05 Oct 2015
Trump șochează din nou: Orientul Mijlociu ar fi o zonă stabilă, dacă Gaddafi și Saddam ar fi încă la putere
Adept al ideii unei campanii electorale care să stârnească multe controverse, Donald Trump, aflat în topul preferințelor republicanilor pentru candidatura la Casa Albă, a declarat că situația din Orientul Mijlociu ar fi mult mai stabilă dacă foștii lideri ai Libiei și Irakului, Muammar Gaddafi, respectiv Saddam Hussein, ar fi încă la putere, informează Reuters.

Trump a făcut acest comentariu ca o analogie la eforturile actuale ale Statelor Unite de a-l da jos de la putere pe președintele Siriei, Bashar al-Assad.

"Putem face un caz dacă ne uităm la Libia, priviți ce am produs acolo, este o harababură. De asemenea, în Irak, cu Saddam Hussein, e o nebunie și acolo. Și la fel urmează ca lucrurile să se petreacă și în Siria", a declarat Trump la postul de televiziune NBC.

Chestionat de reporter, dacă Orientul Mijlociu ar fi o zonă mult mai stabilă dacă Gaddafi și Saddam ar fi încă la putere, Trump a răspuns nonșalant: "sigur că da!", ștergând cu buretele toată politica externă a SUA din regiune, care a vizat distrugerea celor doi dictatori.

Alte stiri din Externe

Ultima oră