Top 16 ţări din Europa unde poţi găsi un nou job. Surpriza din fruntea clasamentului

06 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Top 16 ţări din Europa unde poţi găsi un nou job. Surpriza din fruntea clasamentului

Ţara baltică a luat faţa celorlalte ţări "cu pretenţii" pe baza a trei indicatori - ocuparea forței de muncă temporară, angajarea temporară a tinerilor și programul de muncă part-time, scrie londonlovesbusiness.com.

În Estonia, salariul minim este de 390 de euro, iar sindicatele au convenit cu guvernanţii creşterea acestuia la 430 de euro în 2016. Această creştere va fi urmată de o alta, în 2017, la 470 de euro, ceea ce reprezintă o majorare a salariului minim cu peste 20%, scrie neweuropeinvestor.com.

Locul al doilea din clasament este ocupat de Norvegia, în timp ce Marea Britanie s-a clasat a treia. Economistul-șef al Glassdoor, Andrew Chamberlain, a afirmat că "azi, în Europa, piețele muncii sunt diverse și prezintă provocări nenumărate -, precum și oportunități de locuri de muncă pentru solicitanți".

"Pe de o parte, țări precum Marea Britanie, Germania, Austria și Elveția se bucură de o rată medie scăzută a șomajului. Prin contrast, Grecia, Spania și Portugalia au continuat să se lupte cu șomajul de două cifre și încetinirea creșterii economice, în parte din cauza reglementărilor inflexibile de pe piața muncii care s-au dovedit dificil de reformat în ultimii ani", a mai spus el.

Iată care sunt primele 16 cele mai bune țări în care se poate găsi un nou loc de muncă:

1.Estonia

2.Norvegia

3. Marea Britanie

4. Austria

5. Danemarca

6. Germania

7. Elveţia

8. Belgia

9. Finlanda

10. Olanda

11. Franţa

12. Irlanda

13. Italia

14. Portugalia

15. Grecia

16. Spania

Alte stiri din Externe

Ultima oră