Tânăra cu o afecțiune gravă ajunsă fotomodel: ”Evitam oglinzile! Mă simțeam fidos. Eram o ciudățenie a naturii!”

05 Feb 2019
Tânăra cu o afecțiune gravă ajunsă fotomodel: ”Evitam oglinzile! Mă simțeam fidos. Eram o ciudățenie a naturii!”

Mahogany Geter, un model din Tennessee, și-a petrecut copilăria evitând oglinzile. „M-am simțit hidoasă, ca o ciudățenie al naturii”, spune Geter, 25 de ani, pentru TODAY.com.

Geter s-a născut cu limfedem la piciorul stâng, despre care, spune ea, a făcut ca acesta să se umfle în cele din urmă la 45 de kilograme. „Când ies în public, oamenii se uită la mine. Există multe priviri – și vorbesc despre adulți aici”, spune Geter. „Copiii au curajul să-mi pună întrebări.”

Clinica Mayo descrie starea medicală ca o umflare cauzată de acumularea de lichid limfatic în țesuturile corpului. Apare în general la nivelul brațelor sau picioarelor, dar poate afecta și peretele toracic, abdomenul, gâtul și organele genitale. „Unele cazuri sunt ușoare. Al meu este foarte vizibil”, spune Geter. Limfedemul lui Geter a fost detectat imediat după naștere.

„Ceea ce mi s-a spus de către mama mea este că medicii au putut să observe acest lucru, deoarece o amprentă era mai mare decât cealaltă”, spune ea. Ani de zile, Geter a purtat doar pantaloni și fuste lungi - era îngrozită să-și arate piciorul gol în public. Dar asta s-a schimbat în 2017, când Geter a fost abordată de un fotograf profesionist care dorea să o ajute să-și construiască un portofoliu de modeling.

„Eram complet sceptică”, își amintește Geter. „Îmi amintesc că m-am gândit: „De ce ar vrea cineva să-mi facă poze?”” Dar câteva zile mai târziu, încurajată din partea familiei ei, Geter i-a sunat fotograful. A fost o decizie care avea să-i schimbe în cele din urmă viața.

„Am descoperit că în mine se afla această persoană încrezătoare și rea”, dezvăluie ea. Geter a început să-și rezerve locuri de muncă și a început să posteze fotografii cu ea însăși pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare despre limfedemul. Ea spune că există multe concepții greșite despre afecțiunea cronică.

„Oamenii cred că doar oamenii de talie mare au limfedem, dar limfedemul nu alege un tip de corp”, explică ea. „Mi s-a mai spus că diavolul mi-a dat această boală. Voi primi mesaje despre vindecători cu care ar trebui să lucrez în alte țări.”

Limfedemul nu este vindecabil, potrivit Lauren Gressley, asistentă medicală în departamentul de chirurgie vasculară de la Corewell Health din Michigan. Cu toate acestea, poate fi gestionat cu terapie decongestivă completă (CDT). CDT include o varietate de tehnici, inclusiv compresie și drenaj limfatic manual, un tip de masaj blând care mișcă lichidul limfatic în direcția corectă. Gressley nu este implicat în grija lui Geter.

Geter spune că își gestionează limfedemul cu drenaj limfatic manual. De asemenea, poartă șosete compresive care ajută fluidul să se deplaseze într-o zonă care se scurge corect. Geter visează să facă o ședință foto cu supermodelul Winnie Harlow. Harlow trăiește cu vitiligo, o boală autoimună care provoacă pierderea culorii pielii în pete. Geter, ca și Harlow, vrea să redefinească frumusețea. „Este cu siguranță o inspirație”, spune Geter. „Aș plânge dacă aș lucra vreodată cu ea”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mahogany Geter (@lymph.goddess23)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră