Statul Islamic revendică doborârea avionului rusesc. VIDEO cu momentul prăbușirii

31 Oct 2015
Statul Islamic revendică doborârea avionului rusesc. VIDEO cu momentul prăbușirii
Gruparea Statului Islamic revendică doborârea zborului KGL9238, un avion cu peste 220 de persoane la bord care s-a prăbușit în centrul peninsulei Sinai, în Egipt.

Ramura egipteană a grupării teroriste Statul Islamic a postat pe Twitter un mesaj în care își asumă responsabilitatea pentru prăbușirea avionului Airbus A 321- 200 al companiei ruse Metrojet.

"Soldații Califatului au reușit să doboare în provincia Sinai un avion rus, care transporta peste 220 de cruciați și toți au fost uciși", se scrie în postarea pe conturile de Twitter ale jihadiștilor, care menționează că acțiunea lor este un răspuns la intervenția militară rusă împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic în Siria.

Un clip video publicat pe YouTube pare să fi surprins momentul în care avionul, cuprins de fum și flacari, se prăbușește, scrie Flight Report, dar autenticitatea acestei înregistrări nu a putut fi confirmată încă.

Experții militari privesc cu rezervă această declarație, susținând că nicio rachetă nu ar fi putut atinge o țintă aflată la 11.000 de metri, altitudinea la care ar fi zburat aeronava la acel moment.

Aparatul Airbus-321 al companiei aviatice "Kogalâmavia", care efectua cursa 9268 pe ruta Sharm el—Sheikh — Sankt Petersburg, a decolat de pe aeroportul egiptean la 6:21 (ora Moscovei) și peste 23 de minute a dispărut de pe ecranele radarelor. La bordul avionului se aflau 217 pasageri și 7 membri ai echipajului.



 

Alte stiri din Externe

Ultima oră