Șofer român, condamnat la închisoare în Ungaria pentru trafic de refugiați

17 Aug 2015
Șofer român, condamnat la închisoare în Ungaria pentru trafic de refugiați
Purtătorul de cuvant al Procuraturii din Budapesta a anunțat luni că șoferul român, reținut la începutul lunii având 22 de sirieni ascunși în camion, a fost condamnat definitiv la un an și opt luni de închisoare cu suspendare.  

Bărbatul primise 200 de euro ca să transporte grupul de sirieni din Budapesta în Germania, însă a fost prins în cadrul unui control de rutină pe autostrada M1 din Ungaria.

În urma audierilor, anchetatorii au aflat că, la începutul lunii august, intermediari necunoscuți au solicitat sume între 300 și 450 de euro de la fiecare cetățean sirian, cu promisiunea că li se va asigura transportul în Germania.

Fiindcă sirienii se aflau fraudulos în spațiul UE, șoferul român a fost acuzat de trafic de persoane.

În lupta împotriva imigrației ilegale, statul ungar a solicitat să se acționeze în regim de urgență în toate demersurile judiciare privind imigrația ilegală, astfel că șoferul român a fost condamnat după nici două zile de la finalizarea rechizitoriului.

Conform origo.hu, pedeapsa de un an și opt luni cu suspendare este condiționată de o perioadă de probă de trei ani, la care se adaugă și doi ani de interdicție de intrare în Ungaria. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră