Senatul SUA l-a confirmat pe Hans G. Klemm ca ambasador în România

06 Aug 2015
Senatul SUA l-a confirmat pe Hans G. Klemm ca ambasador în România
Senatul SUA l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm pentru funcția de ambasador în România, potrivit site-ului Congresului american, citat de agerpres.ro. Nominalizarea lui Hans G. Klemm a fost confirmată prin vot deschis miercuri, 5 august, de Senatul SUA. Klemm a fost nominalizat pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România la 24 martie.

Hans G. Klemm a fost audiat în 22 iulie în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un ”prieten” și un ”partener” al Statelor Unite și că această țară nu este vulnerabilă în fața propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.

Răspunzând la întrebările senatorilor asupra vulnerabilității în fața propagandei ruse, Hans Klemm a declarat că propaganda Rusiei are efecte reduse în România din cauza unei relații istorice dificile și că potrivit sondajelor, populația României are o percepție negativă asupra Rusiei, opinia publică fiind dominată de opțiuni proamericane și prooccidentale.

”Sunt recunoscător și încântat de onoarea pe care președintele Barack Obama și secretarul de stat John Kerry mi-au făcut-o. Dacă voi fi confirmat în funcție, mă angajez să promovez interesele SUA și să protejez cetățenii americani, precum și să consolidez relațiile cu aliatul nostru excelent și cu partenerul nostru România”, a mai spus Klemm.


 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră