Rusia spune că are „dovezi” ale unei legături între atacul terorist și „naționaliștii ucraineni”

28 Mar 2024
Rusia spune că are „dovezi” ale unei legături între atacul terorist și „naționaliștii ucraineni”

Moscova susține că are dovezi că atacatorii de la Crocus City Hall au legături cu Ucraina și că au primit bani, scrie L'independent

Comisia de investigație rusă a declarat joi că are „dovezi” că autorii atacului care a făcut peste 140 de morți într-o sală de concert din suburbiile Moscovei erau legați de „naționaliști ucraineni”. Într-o declarație, anchetatorii spun că suspecții, de naționalitate tadjică, au primit sume mari de numerar și criptomonede din Ucraina.

 Ancheta a primit dovezi ale legăturilor dintre teroriștii care au atacat Primăria Crocus și Ucraina, a informat Comisia de anchetă pe canalul său Telegram, conform presei din Rusia Ria Novosti

„Rezultatele inițiale ale anchetei confirmă pe deplin natura planificată a acțiunilor teroriștilor, pregătirea atentă și sprijinul financiar din partea organizatorilor infracțiunii. Ca urmare a lucrului cu teroriștii reținuți, studierea dispozitivelor tehnice ridicate de la aceștia și analiza informațiilor. despre tranzacțiile financiare, s-au obținut dovezi ale legăturii lor cu naționaliștii ucraineni”, se spune în publicație.

În plus, Comisia de Investigații a confirmat date conform cărora autorii atacului terorist au primit sume importante de bani și criptomonede din Ucraina.

Anchetatorii au identificat și reținut un alt suspect implicat într-o schemă de finanțare a terorismului. Comisia de anchetă va cere instanței să-l aresteze.

Kievul a negat categoric orice implicare în acest atac, cel mai mortal din Rusia din ultimii 20 de ani, care a fost revendicat de filiala afgană a grupării Statul Islamic.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră