Crimă oribilă comisă de trei români în Italia. Au ucis un bătrân de 91 de ani

05 Mai 2015
Crimă oribilă comisă de trei români în Italia. Au ucis un bătrân de 91 de ani
Cu căluş şi legat de pat cu faţa în jos. Astfel a murit Giulio Moracci, de 91 de ani, în timpul unui jaf care a şocat oraşul Terni (Regiunea Umbria) şi a devenit un caz politic. Hoţii au imobilizat-o şi pe soţia bătrânului, Fioranna Fineschi, de 85 de ani, care a fost și ea agresată, relatează Umbriadomani, Huffington Post Italia, gazetaromaneasca.com, Umbria 24 News.

Cei trei români, arestaţi de carabinierii din Terni imediat după jaf, sosiseră la Roma marţi, 28 aprilie: conduceau un BMW şi aveau o lungă listă de antecedente penale. Unul a rămas la bord, ceilalţi au intrat în clădirea din cărămizi roşii, în cartierul Gabelletta din Terni.

Unul a rămas în maşină, alţi doi au sunat la interfon şi i-au spus bătrânei, în italiană, că trebuie să predea o telegramă. Însă imediat ce au intrat, i-au astupat gura cu bandă adezivă şi au imobilizat-o pe un scaun din bucătărie.

Soţul ei, Giulio Moracci nici nu şi-a dat seama. Se odihnea. Cei doi l-au legat în poziţie culcată, probabil aşa cum l-au găsit. L-au prins, i-au legat mâinile la spate şi apoi l-au lăsat acolo, întins cu burta în jos, şocat cu faţa în cearceafuri. Giulio Moracci – de 91 de ani – a reuşit să reziste numai câteva minute în acea situaţie. S-a simţit rău, a vomitat şi în final s-a sufocat. De altfel, raportul de autopsie confirmă moartea prin sufocare.

Au acționat nestingheriți 20 de minute
În casă, hoţii au acţionat nederanjaţi timp de circa douăzeci de minute. Au răvăşit totul, umplând o cutie cu brăţări, bijuterii din aur şi chiar şi un crucifix. Apoi au coborât în grabă şi s-au dus la maşină. Acolo nu îi aştepta numai şoferul, ci şi carabinierii, care i-au arestat în flagrant delict.

Carabinierii i-au blocat, gândindu-se că au dejucat un furt. După ce i-au imobilizat, militarii s-au dus la clădire pentru a vedea ce apartament a spart banda. Au început să sune la sonerii apoi, din spatele unei uşi, au auzit plânsete. Au spart uşa de la intrare şi au dat peste femeia întinsă şi legată, aproape sufocată de banda adezivă. Câţiva metri mai departe, în dormitor, au găsit corpul bărbatului deja fără viaţă. A urmat cursa la spital pentru salvarea femeii, internată în stare de şoc.

Trei recidivişti
”Nu voiam să ucidem”, au spus carabinierilor arestaţii, Daniel Buzdugan, de 43 de ani, suprins aşteptând în maşină cei doi complici care au comis efectiv jaful, nepotul său, Gheorghe Buzdugan, de 21 de ani, şi Cătălin Elvis Epure, de 20 de ani.

Cei trei au zeci de denunţuri şi arestări pentru toate tipurile de infracţiuni, în special pentru furt. La Terni, prezenţa lor nu a fost niciodată depistată de forţele de ordine. Ideea e că ştiau deja unde să se ducă şi ce să facă. Şi poate ştiau deja că în casă vor găsi numai doi bătrâni singuri. Nici îngrijitorul filipinez, care din când în când îi ajută la treburile zilnice, nici fiul cuplului, plecat din Umbria pentru muncă, nu erau prezenţi în locuinţă. Toate aspecte care duc cu gândul la o lovitură studiată în cele mai mici detalii, probabil cu ajutorul vreunui localnic.

Nemulțumire
Procurorul din Terni Cesare Martellino acuză:”Verificăm dacă, în afara denunţurilor, au ceva condamnări în spate. Ideea e că unor asemenea subiecţi nu li se poate permite să umble liberi pe teritoriul nostru. Există o imigraţie sănătoasă şi pe deplin integrată. Dar există şi o imigraţie dedicată numai delincvenţei. Forţele de ordine pot face mai mult, însă sunt necesare instrumente pentru a împiedica să rămână astfel de persoane în Italia, cercetate în stare de libertate”. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră