Româna, a doua cea mai vorbită limbă într-una dintre cele mai mari companii din lume

11 Mai 2015
Româna, a doua cea mai vorbită limbă într-una dintre cele mai mari companii din lume

În birourile Microsoft din întreaga lume se aude mai mult limba română decât oricare alta, după engleză, a declarat, luni, unul dintre invitații la Summitul Regional de Securitate Cibernetică din București.

”Româna este acum a doua cea mai vorbită limbă, după engleză, în birourile Microsoft din întreaga lume. Datorită combinaţiei dintre cunoştinţele tehnice şi cele lingvistice ale românilor, companii importante precum IBM, Hewlett-Packard şi Oracle şi-au stabilit birourile regionale aici”, a spus Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA, potrivit Digi24.

În cadrul evenimentului, oficialul american a mai declarat că în întreaga lume există o creştere a protecţionismului şi a naţionalismului digital, guvernele adoptând legi şi politic în beneficiul industriei locale, dar care, de fapt, limitează creşterea economică.

El a precizat că SUA sunt "dornice" să colaboreze cu România "pentru a face faţă pericolului emergent" al atacurilor cibernetice. "Cred că una dintre cele mai bune modalităţi prin care putem ajuta România să-şi protejeze infrastructura vitală de invadatori ostili este continue dezvoltarea de tehnologii inovative cu ajutorul companiilor americane de înalt nivel din IT", a precizat oficialul SUA, venit la Bucureşti cu o misiune formată din 20 de companii americane de profil. (M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră