Român, înjunghiat de un palestinian la Tel-Aviv

09 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Român, înjunghiat de un palestinian la Tel-Aviv


Informația a fost confirmată, de altfel, și de Ministerul român de Externe, într-un comunicat postat pe site-ul acestuia.
Potrivit ministerului, cetățeanul român este internat în spital și se află în stare stabilă, iar Ambasada României la Tel-Aviv se interesează de situația sa.
Corespondentul în Israel el Radio România, Dragoș Ciocârlan, precizează că este vorba despre un cetățean român care lucrase în Israel pentru un proiect de cercetare.
Românul a fost înjunghiat în omoplat și a fost operat la clinica Ihilov din metropola israeliană. În prezent, acesta se află internat la terapie intensivă, Secția Traume, în stare stabilă.
Președintele României, Klaus Iohannis, se află în vizită de stat în Israel. Cu această ocazie, el s-a interesat de starea românului rănit, precizează Dragoș Ciocârlan în relatarea sa din Israel.
Iohannis a luat legătura telefonic cu rănitul și i-a propus acestuia să se întâlnească, după externarea din spital.
Potrivit corespondentului RRA la Ierusalim, cetățeanul român urma să revină în țară la sfârșitul acestei săptămâni.
Autorul atacului terorist de ieri din zona portului Jaffa, potrivit autorităţilor isreliene, a fost neutralizat. Marți au fost în total trei atacuri teroriste palestiniene la Ierusalim, Tel Aviv și Petah Tikva. Israelul este, de altfel, ținta unor atacuri cotidiene de acest gen, în ultimul an.

UPDATE

686662901001094640360no

Un nou atac a avut loc miercuri dimineață în Ierusalim, în zona Damascus Gate, când doi teroriști au încercat să atace un polițist și civili, rănind o persoană. Poliția a reușit să-i anihileze pe cei doi. Un civil palestinian din Ierusalimul de Est a fost rănit de atacatori.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră