Un escroc român care s-a dat refugiat politic a fost extrădat

10 Oct 2015
Un escroc român care s-a dat refugiat politic a fost extrădat
Un român condamnat pentru şantaj şi care a încercat să scape de extrădare din Emiratele Arabe Unite susţinând că este refugiat politic a fost extrădat la Bucureşti pentru a-şi ispăşi pedeapsa, a decis Curtea Federală Supremă, scrie thenational.ae.

Bărbatul, condamnat în absenţă la 7 ani de închisoare, a susţinut că e activist politic şi că va fi persecutat dacă se va întoarce în România. Autorităţile române au cerut Emiratelor Arabe extrădarea lui. După ce cazul său a fost cercetat de Curtea Federală de Apel, s-a decis ca la 18 mai românul să fie trimis acasă. 

Bărbatul a făcut recurs şi a susţinut că legislaţia interzice extrădarea în cazul politicienilor sau persoanelor care ar putea suferi rele tratamente.
Curtea a respins însă acest argument, arătând că în urma investigaţiilor s-a ajuns la concluzia că solicitarea de extrădare nu este politică.

De asemenea, a demonstrat că infracţiunile de care este acuzat vizează persoane şi proprietăţile lor şi nu au nici o legătură cu politica. Românul nostru tot nu s-a dat însă bătut şi a invocat faptul că ordinul de extrădare nu a fost tradus de un translator acreditat şi de aceea informaţiile pe care le conţine sunt vagi. 

Şi de data aceasta, Curtea i-a respins argumentaţia, arătând că era suficient ca documentele ataşate la cererea de extrădare să fie semnate şi ştampilate de o autoritate judiciară şi transmise prin intermediul canalelor diplomatice acreditate. Din aceste motive, Curtea Supremă Federală i-a respins apelul românului, urmând ca acesta să fie extrădat pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră