Rețea de prostituate românce, destructurată în Franța. Tinerele erau obligate să facă ”sex-tururi”

19 Mai 2015
Rețea de prostituate românce, destructurată în Franța. Tinerele erau obligate să facă ”sex-tururi”
O rețea uriașă de prostituate tinere provenite din România care erau obligate să facă așa-numite ”sex-tururi” în marile orașe din Franța a fost destructurată marți de Oficiul central francez pentru combaterea traficului cu ființe umane (OCRTEH).

Potrivit  Valeurs Actuelles, rețeaua exploata peste 40 de femei care veneau în Franța ca turiste, pentru a nu atrage atenția, și erau plasate în orașele în care aveau loc mari manifestări sau competiții sportive. Ancheta, realizată de poliția franceză, cea română, Europol și Eurojust, a început încă din 2012, în această săptămână fiind arestate 27 de persoane în România și trei în Franța.

Profitul rețelei a fost evaluat la circa patru milioane de euro în doi ani, bani care au fost investiți, potrivit anchetei, în bunuri imobiliare, localuri de noapte sau mașini de lux în România. Fiecare tânără aducea lunar proxenetului său circa 8.000 de euro.

Tinerele acționau în marile orașe, precum Bordeaux, Lyon, Paris, Marsilia, Aix-en-Provence sau Grenoble. Clienții se întâlneau cu prostituatele în hoteluri de la periferia orașelor respective, după ce le alegeau în urma unor anunțuri online.

Șeful rețelei de prostituție, al cărui nume nu a fost dezvăluit, se ocupa dintr-o închisoare din România de organizarea acestor așa-numite 'sex-tururi'.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră