Raport tragic al ONU: 800 de milioane de oameni suferă de foame

18 Iul 2015
Raport tragic al ONU: 800 de milioane de oameni suferă de foame
V-ați imaginat vreodată cum ar fi să trăiți cu 1 dolar pe zi? Cum ar fi viața dacă pâinea și apa ar fi un lux? În aceste condiții trăiesc 800 de milioane de oameni, potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite.

Raportul, care a fost dat publicității la începutul lunii iulie, arată că, în ciuda nivelului de dezvoltare atins de civilizație, peste 800 de milioane de persoane trăiesc în sărăcie extremă şi suferă de foame.

ONU mai precizează că, în ultimul deceniu, s-a înregistrat cea mai mare reuşită din istoria eforturilor în lupta împotriva sărăciei. Astfel, în 1990, mai bine de 1,9 miliarde de oameni trăiau în sărăcie extremă. Așadar, în ultimii ani, a scăzut la jumătate numărul oamenilor care trăiesc în sărăcie extremă - cu mai puţin de 1,25 dolari pe zi.

Secretarul general al ONU speră că, preț de o generație, sărăcia extremă să nu mai existe pe glob.„În urma unor progrese profunde şi consistente, ştim acum că sărăcia extremă poate fi eradicată peste încă o generaţie”, a declarat secretarul general al ONU Ban Ki-moon, citat într-un comunicat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră