Putin: NATO ajunge la granițele noastre, nu NOI ne ducem undeva

16 Iun 2015
Putin: NATO ajunge la granițele noastre, nu NOI ne ducem undeva
Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia ar putea fi obligată să-și îndrepte forțele armate spre orice țară care i-ar pune în pericol securitatea și s-a declarat preocupat de un sistem de apărare antirachetă în apropierea granițelor sale.

 "Vom fi obligați să ne îndreptăm forțele armate... spre teritoriile de unde vine amenințarea. NATO este cel care ajunge la granițele noastre și nu noi ne ducem undeva", iar Rusia trebuie să se apere "cu forțele sale armate" dacă este "amenințată. De îndată ce apare o amenințare într-un stat vecin, Rusia trebuie să reacționeze în mod corespunzător și să-și pună în funcțiune apărarea în scopul de a neutraliza această amenințare.  ", a afirmat el, după discuții purtate cu președintele finlandez Sauli Niinistö la reședința prezidențială Novo Ogariovo din afara Moscovei.

Putin a notat după discuțiile cu președintele finlandez că cea mai bună garanție de securitate a Finlandei este statutul ei de neutralitate.
Putin a considerat de asemenea că acordul de pace de la Minsk asupra Ucrainei este echilibrat și echitabil și a subliniat că dacă Rusia nu era de acord cu el, nu l-ar fi semnat, adaugă Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră