Putin încearcă să „destabilizeze” Germania, spune ministrul german al apărării

03 Mar 2024
Putin încearcă să „destabilizeze” Germania, spune ministrul german al apărării

Ministrul german al apărării l-a acuzat duminică pe Vladimir Putin că caută „destabilizarea Germaniei” , în urma difuzării din Rusia a unor schimburi confidențiale între ofițerii germani privind livrările de arme către Ucraina, scrie Le Monde

Este pur și simplu o chestiune de a folosi această înregistrare pentru a destabiliza” și pentru a submina „unitatea” țării, a spus Boris Pistorius presei de la Berlin. Înainte de a adăuga: „Este clar o chestiune de a submina unitatea noastră (...) , de a semăna diviziune politică în interior și sper din tot sufletul că Putin nu va reuși și că vom rămâne uniți. »

O înregistrare audio a unei reuniuni prin videoconferință a ofițerilor de rang înalt a fost difuzată vineri pe rețelele de socializare din Rusia.

În această conversație, participanții discută în special ipoteza livrării la Kiev a rachetelor cu rază lungă Taurus de fabricație germană, ceea ce ar fi necesar pentru a permite forțelor ucrainene să le folosească și posibilul impact al acestora.

Ministerul german al Apărării a confirmat sâmbătă că înregistrarea este autentică și a fost  „interceptată”. Conținutul său este foarte jenant pentru Germania, deoarece Berlinul refuză oficial să livreze rachete Taurus la Kiev, argumentând un risc de escaladare a războiului.

În plus, ofițerii sunt auziți dezvăluind detalii despre modul în care Marea Britanie și Franța ajută armata ucraineană să folosească rachetele Scalp pe care cele două țări le livrează la Kiev.

Alte stiri din Externe

Ultima oră