Trei capete de acuzare pentru proxenetul care a mutilat o româncă în Germania

04 Mai 2015
Trei capete de acuzare pentru proxenetul care a mutilat o româncă în Germania
Procurorii germani au finalizat rechizitoriul în cazul româncei de 19 ani, mutilată anul trecut în Germania de proxenetul ei. Trei capete de acuzare au fost formulate de procurori împotriva bărbatului de 35 de ani: tentativă de omor, vătămare corporală gravă și rele tratamente. ”La nouă luni de la atacul brutal asupra unei prostituate românce de 19 ani, într-un bordel din Glockengasse, Procuratura Koln a reușit să finalizeze rechizitoriul. Bărbatul de 35 de ani nu este învinuit doar pentru acțiunile sale împotriva tinerei, ci și pentru rele tratamente aplicate soției, pe care ar fi obligat-o să se prostitueze alături de tânăra din România”, scriu jurnaliștii de la Kolner Rundschau. Ei nu amintesc faptul că cei doi sunt tot cetățeni români.

Conform rechizitoriului, tânăra a fost agresată, fiindcă proxenetul era nemulțumit de încasările obținute. ”În luna iulie 2014, proxenetul a agresat-o pe tânără pe strada Glockengasse, unde i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona capului. Bărbatul de 35 de ani a fost nemulțumit de incasările modeste ale prostituatei de 19 ani. În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni care i-au pus în pericol viața și se află în continuare sub tratament medical”, se arată în documentul citat.

”Ea va necesita asistență medicală pentru tot restul vieții, consideră procurorii germani. Nu comunică deloc cu lumea exterioară și nu are decât rare momente de luciditate”, notează jurnalistii din Koln. Din punctul lor de vedere, rechizitoriul scoate la iveală faptul că tânăra a fost torturată de mai mult timp.

”S-au putut constata două agresiuni care au avut loc în lunile mai și iunie 2014, în orașul Bremerhaven. În această perioadă, tânăra era obligată să se prostitueze în nordul Germaniei. Proxenetul le-a mutat pe cele două femei dintr-un oraș în altul, obligându-le să lucreze în diferite bordeluri. După Bremerhaven, au ajuns la Koln, unde tânăra a fost agresată aproape fatal. Raportul medico-legal a arătat că pe corpul tinerei s-au găsit diferite răni, în curs de vindecare”.

 La agresiunea din Koln a asistat și soția proxentului. După luni de tăcere, în care poliția din Koln părea să bată pasul pe loc, femeia a oferit un interviu pentru o televiziune din România, unde a mărturisit că soțul ei este agresorul.

”Polițiștii din Koln au procurat aceste imagini video, iar bărbatul de 35 de ani a devenit principalul suspect în acest caz. Câteva săptămâni mai târziu (n.r - la începutul anului 2015), s-a emis un mandat de reținere pe numele său. El se afla deja în arest preventiv în Thuringen, pentru un alt delict, autoritățile române solicitând extrădarea sa.

Bărbatul va rămâne în arest preventiv până la pronunțarea sentinței, chiar dacă  încă nu a fost stabilit primul termen al procesului. Cazul a fost urmărit cu mare interes și în România. O televiziune s-a angajat să ajute financiar familia. Cetățenii români au donat bani, iar mama fetei a putut ajunge la Koln, scrie sursa citată. Suma nu a fost suficientă pentru a se caza la un hotel, astfel că femeia a trebuit să petreacă patru nopți într-o mașină”, scriu în încheiere cei de la Kolner Rundschau. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră