Prof. Raoult: "Când vrei ca oamenii să se supună atunci când nu mai are sens, asta se numește totalitarism."

02 Feb 2022 | scris de M.N.
Prof. Raoult: "Când vrei ca oamenii să se supună atunci când nu mai are sens, asta se numește totalitarism."

Mai mult ca niciodată împotriva curentului, profesorul Didier Raoult, directorul IHU Méditerranée Infection din Marisilia, analizează efectul vaccinului asupra epidemiei de Covid. „Am lăsat știința si am intrat în credință”, afirma el.

Marti 1 februarie Profesorul Didier Raoult a denunțat „totalitarismul” care ia stăpânire, si „lucrurile care amintesc de o parte a celui de-al Doilea Război Mondial”.

„E o violență extremă de a-i face pe oameni să se supună atunci când nu mai are sens”

„Astăzi sunt aproape 10 miliarde de vaccinuri inoculate în lume. Cu toate acestea, nu au existat niciodată atât de multe cazuri (de persoane infectate). În Franța, care deține recordul pentru numărul de vaccinați chiar în urma Statelor Unite, situația este exact aceeași. Ceea ce este extrem de ciudat și interesant este dorința de a dori să creștem acoperirea vaccinală pentru un vaccin despre care avem dovada în fața ochilor că absolut nu funcționează. (...)

"Nu are rost să vaccinezi oamenii care nu sunt expuși riscului, deoarece epidemia se aprinde din ce în ce mai mult atunci când vaccinezi. Am avut ocazia să o spun: am ieșit din știință. Este credință, religie, dar nu mai este deloc știință. Acest lucru a fost foarte bine definit de Karl Popper, care a fost primul istoric și analist al științei al secolului XX. El a spus că, dacă nu poți accepta că teoria ta științifică este greșită, nu este știință și o crezi indiferent de ce. Începi să ai comportamente religioase și nu științifice." (...)

"Vaccinul nu mai este conectat la realitate. Într-adevăr, nu putem spune că oprește epidemia sau că prezintă interes pentru persoanele care nu au factori de risc. Față de aceștia, tonul crește și devine din ce în ce mai agresiv. Unii chiar spun: nu vom mai trata persoanele care nu sunt vaccinate! Deci nu mai tratăm oamenii care fumează și au cancer pulmonar? Nu mai tratăm oamenii care beau și au cancer digestiv? Îți dai seama cât de departe putem merge? Că oamenii care ocupă funcții administrative înalte își pot propune să nu mai trateze oamenii care nu respectă? Acum există studii care arată că 50% dintre democrați din Statele Unite și 30% din Anglia sunt de acord cu închiderea persoanelor nevaccinate! "(...)

"O persoană nevaccinată nu reprezintă un pericol deosebit deoarece aici proporția persoanelor pozitive este la fel de mare în rândul celor vaccinați ca și în rândul celor nevaccinați. Cu date de această natură, tot nu poți să bagi oameni în lagăre de concentrare sau să-i închizi în casele lor pentru că nu te ascultă! În caz contrar, cazi în lucruri care amintesc de o parte a celui de-al Doilea Război Mondial."

Potrivit lui Didier Raoult, acceptarea socială a acestor măsuri impuse se explică prin tendința ființelor umane la conformism – citează experiența lui Asch – și la supunere după cum arată experiența lui Milgram.

Fără a uita rolul presei în care domnește o anumită „omogenitate”, care omite informații și „gândește în locul tău”.

"Rețelele de socializare unde „toleranța la divergență” nu este „foarte mare”, sunt totuși o gură de aer proaspăt, întrucât dau acces la informații cenzurate în altă parte: „Sunt o mulțime de lucruri care sunt greșite, dar există o mulțime de lucruri care sunt adevărate.”

„Vreau să îi felicit pe cei care rezistă, care plătesc pentru această discrepanță. [...] Pentru că atunci când nu accepți sa asculți, ești amenințat cu totul”, subliniază directorul IHU Méditerranée Infection.

„Ceea ce încercăm să impunem este o opinie. O opinie de acest fel, atunci când oamenii sunt amenințați că vor mai fi tratati sau vor fi închisi, este dictatură”, a continuat el.

„Când vrei ca oamenii să se supună atunci când nu mai are sens, asta se numește totalitarism.”

Sursa: Intervenția a profesorului Didier Raoult pe canalul de Youtube al IHU Méditerranée-Infection

Alte stiri din Externe

Ultima oră