Ce explicaţie a dat Tsipras pentru gestul demisiei

20 Aug 2015
Ce explicaţie a dat Tsipras pentru gestul demisiei
Premierul Alexis Tsipras și-a anunțat, joi seară, demisia, precizând că deschide calea alegerilor legislative anticipate.

"In scurt timp, ii voi prezenta presedintelui demisia mea si a Guvernului. Simt ca am obligatia morala de a ma supune evaluarii poporului. Votul poporului va decide daca acordul la care am ajuns cu creditorii ne poate scoate din criză. Vreau sa fiu onest in totalitate, nu am ajuns la acordul pe care il voiam cu creditorii internationali. Am fost obligati sa onoram un acord", a subliniat Tsipras.

După demisia premierului, va fi instituit un guvern interimar care va fi condus de un judecător al Curții Supreme până la organizarea de alegeri anticipate, relatează BBC.

Parlamentul grec a aprobat vinerea trecută, după o dezbatere care a durat întreaga noapte, acordul tehnic cu creditorii internaționali privind un al treilea plan de ajutor pentru țară. Textul de 400 de pagini a fost adoptat cu 222 de voturi pentru, 62 împotrivă și 11 abțineri. Însă, circa 30 de deputați ai stângii radicale Syriza au votat împotriva acordului și 11 s-au abținut, sporind numărul de dezertări din tabăra premierului Tsipras, care nu mai are majoritate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră