Polonia a ridicat avioane de luptă în urma loviturilor cu rachete rusești în Ucraina

29 Mar 2024
Polonia a ridicat avioane de luptă în urma loviturilor cu rachete rusești în Ucraina

Comandamentul operațional al armatei poloneze a anunțat vineri dimineața că avioanele de vânătoare au decolat „pentru a asigura securitatea spațiului aerian polonez” în urma incendiului rusesc asupra Ucrainei, scrie Le Monde

„Atenționăm că avioanele poloneze și aliate au fost activate, ceea ce poate duce la creșterea nivelului de zgomot, în special în partea de sud-est a țării” , spune comandamentul într-un mesaj pe X.

„În această seară observăm o activitate aeriană intensivă pe rază lungă a Federației Ruse, legată de loviturile cu rachete efectuate împotriva obiectelor situate pe teritoriul Ucrainei ”, explică mesajul.

În Ucraina, vineri a fost anunțată o alertă aeriană în toată țara în legătură cu lansarea de rachete de croazieră de către bombardierele strategice rusești, a informat Ukrinform.

Polonia a denunțat duminică „o nouă încălcare a spațiului său aerian timp de aproximativ patruzeci de secunde de către o rachetă de croazieră rusă lansată împotriva orașelor din vestul Ucrainei. Ambasadorul Rusiei în Polonia a ignorat luni somația oficială a autorităților poloneze care au dorit să-i ceară explicații cu privire la acest incident.

Alte stiri din Externe

Ultima oră