Planul Comisiei Europene:redistribuirea refugiatilor poate fi facuta chiar din Liban, Iordania si Turcia

19 Oct 2015
Planul Comisiei Europene:redistribuirea refugiatilor poate fi facuta chiar din Liban, Iordania si Turcia
Comisia Europeana incearca sa gaseasca o noua modalitate privind redistribuirea imigrantilor care vin in Europa. Daca acum functioneaza principiul cotelor obligatorri cu sute de mii de refugiati care intra in spatiul UE din toate directiile, Comisia vrea sa inceapa 'redistribuirea” chiar din taberele aflate in Orient.

A identificat taberele de refugiati aflate in vecinatatea Siriei, respectiv Turcia,Liban si Iordania, locuri unde ar urma"trierea' celor care vor sa emigreze.

Oficialii UE estimeaza ca la anul vor fi cam 200.000 de imigranti iar acestia ar putea fi preluati din aceste tabere , evitandu-se astfel pericolele care-i pandesc pe cei care vor sa vina in Europa(mii de persoane au murit in acest an incercand sa traverseze Mediterana).

Acest posibil plan ar insemna o invitatie fatisa la o permanenta venire in tarile UE, pentru ca multi din cei care doresc sa vina in Occident sunt descurajati de dificultatile drumului spre tarile UE.

Aceasta propunere a Comisie ar trebui inglobata intr-o intelegere cu Turcia, dar, deocamdata discutiile cu Ankara nu au ajuns la rezultate notabile. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră