13 pensionare din Germania au tricotat 579 de hăinuțe pentru copiii din România

09 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
13 pensionare din Germania au tricotat 579 de hăinuțe pentru copiii din România

Miercurea trecută, în cadrul proiectului “Acțiunea Micul Prinț”, 13 pensionare au pregătit un transport inedit pentru copiii din România. Au tricotat 579 de pulovere, căciuli, mănuși și pături. De parcă nu era destul, au ales să adauge și 25 de cutii cu haine folosite, adunate și din localitățile învecinate.

“În România se încalcă drepturile omului. Nu este ceva neobișnuit ca rromii să nu aibă buletin sau un domiciliu stabil“, spune inițiatorul proiectului Klaus Chmiel.

Transportul va ajunge săptămâna aceasta în Satu Mare. Hainele vor fi împărțite între mai multe case de copii și spitale de copii din județ. Hainele folosite vor fi valorificate în magazine second-hand, astfel încât pe lângă haine, copiii să beneficieze și de un sprijin financiar.

„Economia locală nu va fi afectată fiindcă oamenii de acolo sunt atât de sărăci încât nu își permit haine noi. Femeile din Beelen tricotează de aproape 25 de ani în slujba copiilor din România. Deja pregătim un nou transport pentru luna decembrie“, a adăugat Chmiel, pentru Die Glocke.

Alte stiri din Externe

Ultima oră