Papa Francisc: Cruzimea nu s-a oprit la Auschwits și la Birkenau

29 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: Cruzimea nu s-a oprit la Auschwits și la Birkenau

"Nu vreau să vă întristez, însă trebuie să spun adevărul. Cruzimea nu s-a oprit la Auschwitz și la Birkenau", le-a transmis Suveranul Pontif tinerilor participanți la Zilele Mondiale ale Tineretului, de la fereastra palatului arhiepiscopal din Cracovia.

Papa Francisc a mai spus că: "Astăzi, de asemenea, atâția prizonieri sunt torturați pentru a fi făcuți să vorbească. Este îngrozitor (...) Numeroși bărbați și femei, în închisori suprapopulate, sunt tratați ca animale".

La Auschwitz, Suveranul pontif le-a spus tinerilor că a văzut "cruzimea de acum 70 de ani. Astăzi, același lucru se întâmplă în atât de multe locuri".

Vineri, 29 iulie, cea de-a treia zi a călătoriei apostolice a papei Francisc în Polonia  a fost dedicată de pontif îndeosebi momentelor de rugăciune și reculegere într-un loc al suferinței umane extreme, loc al ororii unde au fost comise crime în masă fără egal și fără precedent în istorie: lagărul nazist de la Auschwitz- Birkenau. 

Papa Francisc a ales să viziteze în tăcere lagărul de concentrare nazist de la Auschwitz. Potrivit Radio Vatican, Papa Francisc este al treilea pontif care merge asemenea unui pelerin în acest loc al memoriei, al Holocaustului. Ioan Paul al II-lea a mers în 1979, iar Benedict al XVI-lea, în 2006.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră