Opt înalţi oficiali ai ISIS, uciși într-un raid aerian din vestul Irakului. Abu Bakr al-Baghdadi, dat dispărut (VIDEO)

12 Oct 2015
Opt înalţi oficiali ai ISIS, uciși într-un raid aerian din vestul Irakului. Abu Bakr al-Baghdadi, dat dispărut (VIDEO)
Opt înalţi oficiali ai Statului Islamic şi-au pierdut viaţa în urma unui raid aerian al forțelor aeriene irakiene. De asemenea, forţele aeriene au bombardat un convoi în care se presupune că s-ar fi aflat și liderul grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. 
 
Se pare că Abu Bakr al-Baghdadi se îndrepta către o întâlnire cu comandanții săi. Armata irakiană a precizat că forţele aeriene au bombardat de asemenea locul în care Baghdadi urma să se întâlnească cu comandanţii Stat Islamic.
 
Televiziunea publică de la Bagdad, citată de Reuters, a relatat că, în momentul raidului al-Baghdadi se îndrepta către localitatea Karabla, în apropierea frontierei cu Siria, pentru a participa la o întâlnire cu militanți ai ISIS. 
 
Televiziunea irakiană a precizat că a fost bombardat și locul unde urma să se desfășoare această întâlnire, mulți dintre cei prezenți acolo, inclusiv diverși comandanți ai ISIS, fiind uciși sau răniți.
 
Totuși, soarta lui al-Baghdadi încă nu este cunoscută. Se stie doar ca acesta a fost preluat de un vehicul si dus intr-o directie necunoscuta. Se presupune ca acesta a fost, cel putin ranit,in timpul acestui atac.
 
Trebuie reamintit ca in noiembrie 2014, avioane americane au bombardat un convoi ISIS intr-o zona situata in aproprierea orasului irakian Mosul. Si atunci s-a speculat ca Baghdadi a fost ucis, însă acesta a aparut ulterior in inregistrari video.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră