Olaf Scholz: „Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că războiul nu escaladează, adică un război între Rusia și NATO

28 Mar 2024
Olaf Scholz: „Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că războiul nu escaladează, adică un război între Rusia și NATO

Într-un interviu acordat Märkische Allgemeine , un cotidian regional, cancelarul german, Olaf Scholz, dă asigurări că „pe lângă sprijinul puternic pentru Ucraina, un lucru rămâne important în ochii lui : [a face totul] pentru a se asigura că războiul nu degenerează, adică [pentru a evita] un război între Rusia și NATO, scrie Le Monde.

În ceea ce privește eventuala trimitere a soldaților germani în Ucraina, întrebare ridicată de Emmanuel Macron la începutul lunii februarie, șeful guvernului german a închis ușa: „Nu ne vom trimite propriii militari în Ucraina”, alăturându-se astfe pozitiei americanilor .

În cele din urmă, în privința armelor, Scholz refuză în continuare livrarea rachetelor de croazieră Taurus pe termen scurt. „În același timp, Germania sprijină Ucraina cu arme și muniții mai mult decât orice altă țară din Europa. Cheltuim peste 28 de miliarde de euro doar pentru asta”, a argumentat el. Institutul Kiel estimează ajutorul german pentru Kiev de la începutul războiului la 22 de miliarde de euro, inclusiv 17,7 miliarde pentru componenta militară.

Pe 19 martie, Berlinul a promis că va livra „pe termen scurt” 10.000 de obuze de 155 de milimetri Ucrainei, preluate direct din stocurile Bundeswehr.

Alte stiri din Externe

Ultima oră