O navă a morții, cu 52 de imigranți decedați la bord, este așteptată în Sicilia

27 Aug 2015
O navă a morții, cu 52 de imigranți decedați la bord, este așteptată în Sicilia
O navă a gărzii de coastă din Suedia, care transportă imigranți recuperați din ambarcațiuni aflate în derivă în largul Libiei, între care 52 decedați, va acosta joi seara la Palermo (Sicilia), potrivit autorităților suedeze. ”Vasul este așteptat la Palermo în jurul orei (locale) 20:00 (18h00 GMT) în această seară (joi)”, a precizat un responsabil al gărzii de coastă, citat de 20minutes.fr.

Vasul ”Poseidon” a salvat joi 130 de persoane care se aflau la bordul unei bărci pneumatice și alte 442 dintr-o ambarcațiune de lemn, pe cale să eșueze în largul coastelor Libiei.

”Nava îi are la bord pe toți supraviețuitorii și pe cei decedați și toți vor fi debarcați în această seară”, a precizat sursa citată.

Vasul suedez se afla în zonă în cadrul misiunii de căutare și salvare cunoscute sub numele de ”Triton”, lansată de agenția europeană de supraveghere a frontierelor, Frontex.

Peste 2.300 de imigranți și-au pierdut viața în mare în acest an, în timp ce încercau să ajungă în Europa, aproape întotdeauna la bordul unor bărci supraîncărcate închiriate de contrabandiști. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră