O grupare jihadistă revendică RĂPIREA românului în Burkina Faso

19 Mai 2015
O grupare jihadistă revendică RĂPIREA românului în Burkina Faso
Agenția mauritană Al-Akhbar a difuzat, luni seară, un mesaj audio al noului lider al grupării jihadiste Al-Mourabitoune, în care acesta susține că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso, în luna aprilie.

Afirmând că vorbește în numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei înregistrări în arabă se adresează direct Guvernului român, cerându-i să nu ignore negocierile pe tema eliberării ostaticului.

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", se mai menționează în înregistrare, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, relateaza L Orient Le Jour.

Românul, agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao (nordul țării), a fost răpit la 4 aprilie de oameni înarmați care purtau turbane. Până luni seară, nu fusese avansată nicio revendicare considerată credibilă.

Înregistrarea difuzată de Al-Akhbar, care transmite frecvent revendicări jihadiste, se încheie prin reiterarea jurământului de credință față de gruparea Statul Islamic, anunțat săptămâna trecută în numele Al-Mourabitoune de Adnan Abou Walid Sahraoui și apoi dezmințit într-un comunicat atribuit lui Mokhtar Belmokhtar.

Gruparea Al-Mourabitoune, a fost creată în 2013, din fuziunea grupului lui Mokhtar Belmokhtar și a Mișcării pentru unicitate și jihad în Africa de Vest (Mujao), una dintre formațiunile jihadiste din nordul Mali vizate de operațiunea franceză Serval, lansată în ianuarie 2013.

Alte stiri din Externe

Ultima oră