"Nu voi dansa": Olaf Scholz și-a facut cont pe TikTok

08 Apr 2024
"Nu voi dansa": Olaf Scholz și-a facut cont pe TikTok

Cancelarul german se alătură președintelui american Joe Biden și liderului francez Emmanuel Macron pe platforma video deținută de China, scrie Politico

 TikTok, pazea; Olaf Scholz este aici.

Cancelarul german s-a alăturat luni platformei video deținută de China sub numele de cont @teambundeskanzler .

„Nu voi dansa. Iţi promit. #TikTok”, a scris Scholz într- o postare pe rețelele de socializare, anunțând vestea.

Scholz se alătură altor lideri politici precum președintele american Joe Biden și președintele francez Emmanuel Macron, care au creat recent și canale TikTok.

Cancelarul a sugerat pentru prima dată intenția de a se alătura platformei video în timpul unui dialog cu cetățenii la Dresda, pe 29 februarie. Mișcarea pe rețelele de socializare este legată de campania sa politică înaintea alegerilor europene din 9 iunie și a alegerilor regionale cruciale din statele est-germane. din Brandenburg, Turingia și Saxonia în septembrie.

Alternativa de extremă dreapta pentru Germania (AfD) este deja foarte activă pe TikTok, unde curtează cu succes alegătorii mai tineri.

Decizia lui Scholz marchează, de asemenea, o nouă abordare din partea guvernului german, care anul trecut și-a exprimat îngrijorarea de securitate cu privire la aplicația deținută de China și a ordonat personalului ministerelor să o ștergă de pe dispozitivele profesionale.

Contul TikTok al lui Scholz este, la fel ca prezența sa pe alte platforme de socializare, gestionat de biroul de presă al guvernului, care a declarat într-un comunicat de presă că „își extinde gama de informații pentru cetățeni, care folosesc tot mai mult TikTok pentru a afla și a discuta politică.

„Pe lângă informații despre activitatea Cancelarului Federal și informații despre politica guvernamentală, va exista spațiu pentru comentarii, întrebări și sugestii”, a spus biroul de presă.

@teambundeskanzler

Alte stiri din Externe

Ultima oră