Miliardarul care vrea să cumpere o insulă pentru refugiați nu înțelege de ce nu îl bagă nimeni în seamă

15 Oct 2015
Miliardarul care vrea să cumpere o insulă pentru refugiați nu înțelege de ce nu îl bagă nimeni în seamă
Miliardarul egiptean Naguib Sawiris și-a exprimat frustrarea în fața absenței oricărui răspuns din partea autorităților elene, dar și italiene, în legătură cu proiectul său de a cumpăra o insulă în Marea Mediterană pentru a instala acolo până la 30.000 de refugiați, scrie AFP.

Bogatul om de afaceri a propus la începutul lunii septembrie Greciei și Italiei să achiziționeze una din insulele lor cu obiectivul de a instala acolo migranți.

"Am identificat 23 de insule, toate pustii și al căror proprietar este dispus să vândă. Le-am scris premierilor grec și italian, dar niciunul nu mi-a răspuns. Am nevoie de acordul guvernelor pentru a-i putea duce pe acești sărmani săraci, pe imigranți" pe insulele unde vor putea primi un acoperiș, îngrijire și educație. Vor construi case, spitale, școli. Vor înființa un nou oraș", a declarat miliardarul în cursul unei conferințe de presă, organizată la Lyon (Franța) pentru inaugurarea noului sediu al canalului de informații Euronews.

Sawiris a devenit la începutul anului acționarul majoritar al canalului Euronews, deținând 53% din capitalul acestuia, în schimbul unui aport în fonduri proprii de 35 de milioane de euro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră