"Merkel, afară!" Aproape 20.000 de persoane s-au adunat într-o piață din centrul Dresdei să protesteze

19 Oct 2015
Mai multe mii de simpatizanți și adversari ai mișcării populiste germane PEGIDA, în prima linie a nemulțumirii față de afluxul de refugiați din țară, s-au înfruntat luni seară la Dresda cu ocazia primei aniversări a acestei formațiuni, transmite AFP.

Potrivit mass-media locale și unei universități din oraș, specializată în sondaje, aproape 20.000 de persoane s-au adunat într-o piață din centrul Dresdei la apelul Patrioților Europeni împotriva Islamizării Occidentului (PEGIDA în germană), înființată pe 20 octombrie 2014 în același loc.

Numărul participanților a reprezentat dublul prezenței la mitingurile din ultimele două săptămâni, însă departe de recordul înregistrat de PEGIDA la 12 ianuarie, cu 25.000 de persoane prezente. Organizatorii se așteptau la 50.000 de protestatari.  "Merkel, afară!", se putea citi pe o pancartă. Cancelarul german a devenit ținta predilectă a simpatizanților PEGIDA din cauza politicii sale de deschidere în fața a sute de mii de migranți în ultimele luni, pe care mișcarea populistă o consideră o amenințare pentru Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră