Manifestație pentru deschiderea granițelor pentru refugiaţi, în Franța

06 Sep 2015
Manifestație pentru deschiderea granițelor pentru refugiaţi, în Franța
Societatea civilă franceză ia atitudine. Nu mai puțin de 8.500 de persoane au ieșit sâmbătă după-amiază în stradă, la un miting de susținere a refugiaților din Orientul Mijlociu. Cei adunați în piața Place de la Republique din Paris au scandat lozinci de susținere și au fluturat steagurile țărilor aflate în război.

Începută mai întâi pe rețelele de socializare, manifestarea s-a vrut a fi una de natură civică, nicidecum politică, relatează Le Monde.

Pe lângă cetățeni adunați din toate colțurile lumii, la miting s-a adunat un grup numeros de sirieni. În mijlocul pieței, lângă monument, aceștia fluturau pancarde pe care scria „Bun venit refugiaților”, „Oprirea masacrelor lui Assad = încetarea fluxului de refugiați”, dar și imaginea băiețelului sirian găsit mort pe o plajă din Turcia, însoțită de textul „Sunt sirian. Assad și Daesh (ISIS – n.r) m-au ucis.”

Printre ei s-a aflat și un refugiat politic, ajuns în Hexagon în luna februarie a acestui an. Pentru el, Franța este „un adăpost”, și speră ca și ceilalți migranți să primească aceleași drepturi pe care le-a obținut el însuși, relatează Le Monde.

La manifestația de sâmbătă din capitala Franței au luat parte și reprezentanții mai multor organizații internaționale care militează pentru dreptul la azil al refugiaților și care au îndeamnat autoritățile să deschidă granițele pentru refugiații din Orientul Mijlociu. Potrivit aceleiași publicații, acțiuni similare au avut loc și în alte orașe din Franța, precum Lyon sau Nantes. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră