Manifestație de proporții la Chișinău, pentru apărarea democrației

24 Iun 2018
Manifestație de proporții la Chișinău, pentru apărarea democrației

Protest de amploare, duminică, la Chișinău. Opoziția extra-parlamentară PAS, PLDM și Platforma DA a chemat oamenii în stradă pentru a protesta față de anularea alegerilor locale din Capitală.

Câteva zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și apăra votul, ”democrația, libertatea și independența”. Mitingul ”Protestăm. Nu cedăm. Oprim dictatura!”, inițiat de Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, vine după ce Judecătoria și Curtea de Apel Chișinău au invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase.

Noul edil ales al Chișinăului, Andrei Năstase a îndemnat cetățenii moldoveni să iasă la proteste, atât la Chișinău, cât și în alte orașe europene.”Drepturile noastre au fost călcate în picioare. Viitorul copiilor noștri este într-un real pericol. Să le apărăm cu întreaga noastră ființă”.

Și Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a chemat oamenii la mitingul de amploare de duminică. ”Trebuie să protestăm pentru a ne apăra votul. Atunci când votul cetățenilor nu se respectă, protestul este singurul lucru care ne rămâne pentru a opri această guvernare nedemocratică, anticetățenească”.”Am crezut că votul nostru contează, că noi putem decide cine ne guvernează. Plahotniuc vrea să ne arate că votul nostru nu contează, că noi nu contăm.  Ieșim la protest, astăzi, la ora 14:00, pentru că doar uniți putem opri dictatura pe care vor să o instaureze cei de la putere”.

Luni, la ora 15.30, Curtea Supremă de Justiție va decide daca menține în vigoare decizia magistraților de la Curtea de Apel privind invalidarea mandatului primarului ales sau confirmă legalitatea alegerilor locale din 3 iunie.

Edilul nou ales susține că este pregătit pentru orice deznodământ și este determinat să meargă până la capăt. Potrivit lui Năstase, judecătorii care au invalidat mandatul său de primar, au executat de fapt o comandă politică, iar hotărârea instanței ”este o crimă împotriva locuitorilor Chișinăului și a R.Moldova. ”Acești indivizi se tem de forțele antidemocratice, vor folosi tot arsenalul pentru a ne opri. Această decizie este nedreaptă”.

CREDIT FOTO: agora.md

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră