Londra: controversă în jurul spectacolelor de teatru rezervate persoanelor de culoare

01 Mar 2024
Londra: controversă în jurul spectacolelor de teatru rezervate persoanelor de culoare

Aceste două spectacole „Black Out” urmează să aibă loc pe 17 iulie și 17 septembrie în capitala britanică. Spectacolul a avut un succes imens de la debutul său pe Broadway în 2019 și spune o poveste despre „rasă, identitate și sexualitate” pe o plantație, scrie Le Figaro

Planul unui teatru din Londra de a rezerva accesul la două spectacole ale unei piese despre sclavie pentru publicul negru a stârnit critici joi, Downing Street denunțând ideea ca fiind „divizoare” . Teatrul Noël Coward din West End din Londra plănuiește să organizeze două seri „Black Out”, care să favorizeze accesul spectatorilor de culoare, pentru două reprezentații ale piesei Slave Play de Jeremy O. Harris, care va fi reprezentată timp de aproape două luni la Londra din 29 iunie.

Această producție, în care va apărea Kit Harington, cunoscut pentru rolul său din Game of Thrones , a primit un succes imens încă de la debutul său pe Broadway în 2019 și spune o poveste despre „rasă, identitate și sexualitate” pe o plantație.

Aceste două seri „Black Out” urmează să aibă loc pe 17 iulie și 17 septembrie în capitala Marii Britanii, ceea ce a stârnit critici mergând până acolo încât a provocat o reacție din partea guvernului conservator, un mare critic al „wokismului” .

O greșeală și o sursă de diviziune”, spune un purtător de cuvânt al Rishi Sunak

„Prim-ministrul este un mare susținător al artelor și consideră că acestea ar trebui să fie incluzive și deschise tuturor, în special acolo unde locurile de artă primesc finanțare publică ”, a declarat reporterilor un purtător de cuvânt al Rishi Sunak. „Este clar că limitarea accesului public pe bază de rasă este greșită și dezbină ”, a continuat el.

Producătorii Slave Play au amintit că astfel de spectacole „Black Out” au mai avut loc pe Broadway și că „se gândeau cu atenție cum să încorporeze această inițiativă în două spectacole pe parcursul celor treisprezece săptămâni” de producție. „Vom oferi mai multe detalii în curând, dar pentru a fi absolut clar, nimeni nu va fi împiedicat să participe la un spectacol ”, au scris din nou, subliniind că niciun spectator nu a fost refuzat în trecut.

Înainte de Noël Coward, alte teatre au organizat spectacole care favorizează accesul persoanelor de culoare în Marea Britanie, în special pentru piesa Daddy de același autor sau pentru Tambo & Bones de Dave Harris. Atunci când piesele abordează subiecte precum sclavia, serile „Black Out” trebuie să permită publicului să se simtă într-un mediu propice dialogului și împărtășirii experiențelor, au susținut organizatorii, cu dorința de a include și oameni de culoare „care nu și-au permis” să cumpere un loc.

Alte stiri din Externe

Ultima oră