Violenţele de la Koln zguduie Germania. Merkel trece la ameninţări

10 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Violenţele de la Koln zguduie Germania. Merkel trece la ameninţări


Dacă iniţial au fost depuse 170 de plângeri, numărul acestora a crescut acum la 379, dintre care 40% se referă la violenţe sexuale comise asupra femeilor, în faţa catedralei şi a gării din oraşul german.
Majoritatea plângerilor îi descriu pe atacatori ca fiind bărbaţi de origine nord-africană, dar ancheta urmează să determine cine sunt aceşti agresori, scrie Le Point.
Poliţia a afirmat că suspecţii sunt în pricinpal solicitanţi de azil sau imigranţi cu situaţie ilegală.
Scandalul continuă să zguduie Germania şi să pună presiune asupra cancelarului german Angela Merkel, care a fost nevoită să schimbe foaia.
Ea a reacţionat, pronunţându+se în favoarea unei clare înăspriri a regulilor de expulzare a solicitanţilor de azil care sunt condamnaţi de justiţie.
În opinia sa, „dacă refugiaţii au comis un delict, acest lucru trebuie să aibă consecinţe. Dreptul de sejur trebuie sistat dacă există o pedeapsă cu executare, chiar cu suspendare”, a declarat cancelarul.
În prezent, în virtutea legii germane, expulzarea unui solicitant de azil nu are loc decât după o condamnare de cel puţin trei ani de închisoare, dar cu condiţia ca viaţa sau sănătatea sa să nu fie ameninţate în ţara de origine, scrie La Depeche.
Tonul Angelei Merkel, cunoscută până acum pentru formula sa de întâmpinare „Wir schaffen das!” („O să reuşim!”), s-a schimbat în această săptămână.

Alte stiri din Externe

Ultima oră