Agresiunile de la Koln erau premeditate, crede ministrul german al Justiţiei

10 Ian 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Agresiunile de la Koln erau premeditate, crede ministrul german al Justiţiei


„De fiecare dată când un astfel de număr de oameni se adună pentru a comite un delict, se dovedeşte în cele din urmă că acesta a fost premeditat. Nimeni nu poate afirma că toate aceste atacuri nu sunt premeditate. Este deci indispensabil să se facă lumină asupra naturii înseşi a acestor delicte execrabile”, a declarat acesta în interviul în exclusivitate acordat tabloidului german.
Mass a insistat asupra necesităţii explicării motivului pentru care această serie de agresiuni sexuale a fost comisă în masă, la o dată stabilită dinainte.
Potrivit unui sondaj realizat recent de Bild am Sonntag, 49% dintre germani se tem că astfel de incidente se vor repeta, în timp ce 39% dintre persoanele interogate se tem că sunt suficient protejate de forţele de ordine în caz de agresiune.
La începutul lui ianuarie, poliţia din Koln a anunţat că a înregistrat 90 de plângeri referitoare la cazuri de hărţuire, furturi, zeci de agresiuni sexuale şi cel puţin un viol. Forţele de ordine au semnalat zeci de plângeri referitoare la atacuri similare comise în aceeaşi noapte la Hamburg.
Potrivit lui Mass, peste 1000 de persoane în total au comis agresiuni sau au ajutat agresorii. De atunci, poliţia a primit cel puţin 350 de plângeri, iar numărul lor este în creştere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră