Inundații devastatoare în vestul Statelor Unite. A fost declarată stare de urgență în Oregon și Washington (VIDEO)

10 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Inundații devastatoare în vestul Statelor Unite. A fost declarată stare de urgență în Oregon și Washington (VIDEO)

Două persoane și-au pierdut viața și mii de locuințe au rămas fără electricitate în vestul Statelor Unite, după ce furtuni puternice dinspre nord-vestul Oceanului Pacific au cauzat inundații și alunecări de teren. Autoritățile au declarat stare de urgență în statele Oregon și Washington.

În Portland, după cele trei zile de ploi puternice, nivelul precipitațiilor a depășit peste 13 centimetri, cam cât se înregistrează pe tot parcursul lunii decembrie într-un an obișnuit. Nivelul apei din râuri a crescut foarte mult, cauzând revărsări și inundații, astfel că mai multe drumuri și școli au fost închise.

Potrivit reprezentanților serviciilor de transport din Washington, autostrada interstatală dintre Portland și Seattle rămâne închisă până astăzi inclusiv.

Compania de electricitate din Seattle, Puget Sound Energy, a anunțat că 37.000 de clienți au rămas fără curent electric după ce vânturi puternice au doborât liniile de electricitate. De asemenea, 26.000 de persoane au rămas fără electricitate în Porland, potrivit furnizorului Portland General Electric.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră