#Colectiv-ul americanilor: 30 de morţi în incendiul de la un club din Oakland (VIDEO)

04 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
#Colectiv-ul americanilor: 30 de morţi în incendiul de la un club din Oakland (VIDEO)

Artiştii participau la o petrecere organizată în acest depozit. Bilanţul provizoriu al incendiului este de 30 de morţi, dar numai 20% din clădire a putut fi verificată în detaliu, potrivit presei locale.
Tot presa este cea care precizează că bilanţul se va modifica în creştere, cu siguranţă, căci sunt încă persoane date dispărute. Unele surse vorbesc despre un total de 40 de morţi. Un bilanţ precedent menţiona nouă morţi în urma acestui incendiu a cărui origine nu a fost stabilită pentru moment.
Șefa serviciului de pompieri din Oakland, Teresa Deloach Reed, a declarat că nu este clar câte dintre persoanele date dispărute se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului.
Clădirea găzduia artiști și studiourile lor, potrivit ziarului local East Bay Times.
Majoritatea celor prezenți la petrecere aveau în jur de 20 și 30 de ani, iar unele dintre persoanele date dispărute erau „din afara SUA”, potrivit surselor citate.
Prietenii și rudele participanților la petrecere au intrat sâmbătă dimineața pe paginile de social media și în special pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla vești despre cei dragi.
De asemenea, Facebook a anunțat că a activat sistemul care permite abonaților săi să confirme online că sunt în siguranță.
Poliția a început să strângă informații despre persoanele care lipsesc pentru a putea identifica victimele.
Incendiul a izbucnit vineri seară în jurul orelor 23.30 (sâmbătă, 07.30 GMT) în depozitul numit "vasul fantomă".

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră