Incendiu criminal la Paris: Suspectul, inculpat și încarcerat

06 Sep 2015
Incendiu criminal la Paris: Suspectul, inculpat și încarcerat
La patru zile de la cel mai grav incendiu din ultimii zece ani de la Paris, care s-a soldat cu opt morți într-un imobil din nordul capitalei, principalul suspect a fost inculpat și încarcerat sâmbătă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Suspectul, un bărbat de 36 de ani, a fost reținut miercuri în apropierea locului dramei. Prezentat de surse apropiate dosarului drept un cetățean marginal cu antecedente psihiatrice și cunoscut de poliție pentru infracțiuni minore, el a negat în timpul arestului preventiv că ar fi declanșat incendiul.

La finalul perioadei de arest preventiv, întreruptă joi de o internare într-o unitate psihiatrică a poliției, bărbatul a fost deferit parchetului sâmbătă la prânz, în cadrul anchetei deschise pentru distrugere și degradare produsă prin incendiere sau mijloace periculoase care au dus la moartea a opt persoane și rănirea altor patru.

Când a fost arestat, bărbatul avea asupra sa o lumânare și o brichetă. Potrivit unei surse apropiate dosarului, anchetatorii dispun de imagini de supraveghere video care îl arată trecând pe lângă clădire în mai multe rânduri în noaptea incendiului. Totuși, nu există imagini cu el intrând în imobil, potrivit aceleiași surse.

Pista criminală a fost privilegiată întrucât pompierii au fost chemați pentru două incendii succesive, la interval de două ore unul de altul, în noaptea de marți spre miercuri, la aceeași adresă.

Trupurile unui bărbat de 63 de ani și al unei femei de 44 de ani, precum și cele a doi copii de 8 și 14 ani, probabil din aceeași familie, au fost găsite într-o locuință de la etajul al cincilea, conform unei surse apropiate anchetei.

Un alt cadavru a fost găsit într-un apartament de la același etaj, un al șaselea în casa scării, în timp ce alte două victime au murit după ce s-au aruncat pe fereastră pentru a scăpa de flăcările care s-au declanșat în timp ce dormeau, în noaptea de marți spre miercuri. Pompierii au reușit totuși să scoată șapte supraviețuitori din imobil.

Citiţi mai multe ştiri din Externe

Alte stiri din Externe

Ultima oră