Guvernul britanic anunță că va introduce un nou sistem de imigrație din 2021. Londra vrea să limiteze forța de muncă slab calificată

16 Feb 2020
Guvernul britanic anunță că va introduce un nou sistem de imigrație din 2021. Londra vrea să limiteze forța de muncă slab calificată

Guvernul britanic va introduce de anul viitor un nou sistem de imigraţie. Decizia a fost luată de membrii noului cabinet. Subiectul este unul cheie în politica post-Brexit promovată de Londra.

Noul sistem de imigratie britanic se va baza pe puncte și va intra în vigoare din ianuarie 2021. Va fi mai simplu și mai corect și nu va crea discriminări între țări, a anunțat guvernul britanic. Cetățenii europeni vor beneficia de statutul actual doar până la sfârșitul anului, când expiră perioada de tranziție.

Premierul Boris Johnson a promis că va reda britanicilor controlul democratic asupra imigrației, unul dintre obiectivele Brexitului.

Din informațiile de până acum, prioritate vor avea lucrătorii mai valoroși, cu nivel de calificare ridicat, care cunosc limba engleză.

Nu este clar dacă va fi un prag al venitului anual pentru solicitanți, în contextului sistemului bazat pe puncte. Detalii concrete despre noul sistem de imigrație vor fi furnizate săptămâna viitoare.

Londra vrea să limiteze forța de muncă slab calificată, ceea ce va duce la o diminuare generală a cifrelor imigrației. Ar putea apărea probleme în sectoarele construcții și asistență socială, într-o primă fază.

Pe de alta parte, guvernul Johnson pregătește facilități pentru solicitanții ultracalificați, care vor să vină în Marea Britanie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră