GREVĂ GENERALĂ în Franța! Școli închise, curse aeriene anulate. Profesorii, taximetriștii și medicii protestează azi în toată țara

26 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
GREVĂ GENERALĂ în Franța! Școli închise, curse aeriene anulate. Profesorii, taximetriștii și medicii protestează azi în toată țara

20% dintre cursele aeriene de pe aeroporturile franceze vor fi anulate azi în Franța, în timp ce taximetriştii, profesorii și medicii vor protesta față de condiţiile salariale şi reformele Guvernului francez.

Sindicatul francez SNCTA a făcut apel la controlii de trafic aerian să intre în grevă de marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă, la nivel naţional.

Personalul aerian protestează faţă de condiţiile salariale din 2010, precum şi faţă de suprimarea numărului de posturi din ultimii ani, peste 1.000 de posturi în mai puţin de zece ani.

Și taximetriștii sunt în grevă generală. Ei protestează faţă de concurenţa impusă de VTC (vehicule turistice cu şofer), ce vizează în principal compania Uber.

Sunt prevăzute blocaje în apropierea aeroporturilor Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly, din Paris.

Tot azi vor avea loc proteste şi în rândul profesorilor. Va fi a patra grevă împotriva reformei privind organizarea liceului, prevăzută pentru 2016, după cele din mai, iunie şi septembrie.

Profesorii contestă în special partea referitoare la autonomia oferită colegiilor şi la anularea unor clase bilingve.

Alte stiri din Externe

Ultima oră