Grevă-record în transportul pe căile ferate germane. Atenționare de la MAE pentru cetățenii români

19 Mai 2015
Grevă-record în transportul pe căile ferate germane. Atenționare de la MAE pentru cetățenii români
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Germania că Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă (GDL) a anunțat organizarea unei noi greve la nivel federal, așa cum relata mariustuca.ro încă de luni.”Pentru transporturile de marfă, greva va începe marți, 19 mai 2015, la orele 15:00, iar pentru transporturile de persoane, greva va debuta miercuri, 20 mai 2015, orele 02:00. Cel mai probabil, încetarea grevei va fi anunțată cu 48 ore înainte", informează MAE într-un comunicat transmis marți.

Greva, inițiată de sindicatul conductorilor de locomotivă GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer), intervine la numai opt zile după cea de o săptămână, prezentată drept cea mai lungă din istoria Deutsche Bahn. Ea a provocat perturbări importante într-o țară în care 5,5 milioane de locuitori utilizează trenul zilnic și în care 620.000 de tone de marfă circulă pe căile ferate zilnic, scrie challenges.fr.

Deutsche Bahn a întrerupt negocierile salariale sâmbătă seară, a anunțat GDL.

Sindicatul GDL, care reprezintă 20.000 de conductori de tren, cere să poată negocia în numele altor angajați ai căilor ferate.

Sindicatul cere, printre altele, o creștere a salariilor cu 5% și o reducere cu două ore a săptămânii de lucru.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să consulte pagina de Internet mae.ro și pe cea a Ambasadei României la Berlin, berlin.mae.ro.

Totodată, MAE reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță”, care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare ”Un SMS îți poate salva viața!”. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră