Grecia: Incendii uriaşe pe coastele din apropierea Atenei

14 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Grecia: Incendii uriaşe pe coastele din apropierea Atenei

Un incendiu uriaş a cuprins terenuri și case de pe coastele din apropierea capitalei grecești, Atena. Sunt afectate inclusiv casele de vacanţă, relatează presstv.com

Reprezentantul protecției civile, Ioanna Tsoupra, a declarat luni că focul a fost intens pentru a doua zi în Kalamos, aflat la aproximativ 45 de kilometri est de Atena. Ea a adăugat că o zonă largă a coastei, inclusiv casele de vacanță, sunt în flăcări.

"Este un incendiu puternic într-o zonă plină de case de vară", a spus Tsoupra, fără a preciza dacă există răniţi.

Autoritățile spun că au mobilizat peste 200 de pompieri cu peste 100 de motoare de incendiu, camioane cu apă și  avioane pentru a face față focului din apropierea capitalei. Locuitorii din Oropos au fost mai întâi îndemnați să părăsească zona pentru siguranța lor, în timp ce municipalitatea locală a ordonat închiderea unei mănăstiri.

Relatările din alte zone ale țării arată că serviciile de pompieri se luptau luni cu alte două incendii. Conform autorităților, un incendiu din apropierea orașului Salonic, cel mai mare al doilea oraș al Greciei, nu a fost considerat o urgență imediată, dar un alt incendiu în Peloponez ar putea crea probleme grave.

"Focul de lângă Salonic este aproape sub control, dar suntem îngrijorați de noul incendiu din Peloponez, în jurul Amaliadei, pentru că este foarte aproape de un sat cu150 de locuitori", a spus un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri.

Grecia a raportat circa 91 de incendii în ultimele 24 de ore, dintre care 22 în insula turistică Zakynthos din Marea Ionică. Oficialii au sugerat că incendiile ar fi putut fi provocate de o mână criminală. Şeful pompierilor din Zakynthos, Vassilis Matteopoulos, a descris situaţia ca fiind  "nemaiauzită".

77 de persoane au murit și 250.000 de hectare de terenuri au fost distruse când incendii de proporţii au lovit Peloponezul și insula Evia în 2007.

Oficialii au avertizat că riscul de apariţie a mai multor incendii rămâne ridicat, deoarece vânturile puternice și temperaturile ridicate generează în mod normal astfel de probleme în Grecia, în această perioadă al anului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră